ODAŞ olarak, farklı sektörlerde birden fazla alanda faaliyet gösteriyoruz. Bu kapsamda değerlendirdiğimizde; en çok değer verdiğimiz yetenekler arasında VUCA (Volatility, Uncertainty, Complexity, Ambiguity) dünyasında karşılaşılan sorunları çözebilecek, alternatif yollar geliştirebilecek, gelişime açık ve kavramsal düşünme yeteneği yüksek olan adaylar yer alıyor. Mercer Global Yetenek Trendleri Araştırması verilerine göre dijital beceriler, liderlik, problem çözme ve inovasyon yetenekleri günümüz iş dünyasında aranılan yetenekler arasında öne çıkıyor. Özellikle veri analitiği, proje yönetimi ve esneklik becerileri ön planda bulunuyor. Dijitalleşmenin hız kazandığı günümüzde, veri odaklı düşünme, dijital okuryazarlık ve yapay zeka teknolojilerini kullanma becerisi olan yetenekler, her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de en çok arananlar yetenekler yer alıyor.
Dijital dönüşüm, her organizasyonun ana hedefleri arasında yer alıyor ve hızla önem kazanmaya devam ediyor. Geleceğe yönelik hedefler ve yatırımlar ise genellikle bu dönüşümü hızlandırmak ve öncelikli hale getirmek üzerine planlanıyor. Her alanda sistemsel altyapıların güçlendirildiği, iş süreçlerine uygun şekilde doğru tasarlanmış yazılımlar ve sistem geliştirmeleriyle insan gücünü olabildiğince operasyondan koparıp, daha verimli olabilecekleri alanlarda kullanmaya odaklanılması gerekiyor.
Dijital dönüşümle birlikte süreç geliştirme, kavramsal düşünme, sonuç odaklı problem çözme becerileri giderek daha önemli hale geliyor. Dijital okuryazarlığa sahip, iş süreçlerini olduğu gibi kabul etmeyip geliştirme fırsatlarını sorgulayan ve verimliliği artıran yetenekler, her organizasyonda aranan kişiler oluyor. Ancak dijital dönüşümün kritik alanları olan yazılım geliştirme, veri analitiği, dijital pazarlama ve siber güvenlik gibi alanlarda yetenek bulmakta zorluk yaşanıyor. Bu alanlardaki yetenek eksikliği, doğru tasarlanmış yazılımlar ve sistemler aracılığıyla verimliliği artırma ve operasyonel süreçleri iyileştirme ihtiyacını gündeme getiriyor. 2024 İK Trendleri Araştırması’na göre, dijital becerilere sahip ve özellikle yapay zekâ teknolojilerini uygulayabilen çalışanlar, öncelikli ihtiyaçlar arasında yer alıyor. Ayrıca, problem çözme, süreç geliştirme ve kavramsal düşünme becerileri de giderek daha önemli hale geliyor.
Turizm alanındaki yatırımlarımızla birlikte, işe alımlarımız da devam ediyor. 2025 yılında açılacak olan otelimiz için müşteri hizmetlerinde güçlü bir anlayışına sahip, dijital pazarlama ve otel yönetimi yazılımlarını etkin şekilde kullanabilen, müşteri memnuniyetini artırmak için yenilikçi çözümler üretebilen çalışanları ekibimize katmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda elektrik üretimi grubunda başladığımız Management Trainee ( MT) Programı’na diğer gruplarda da devam etmek istiyoruz.
ODAŞ olarak işe alım süreçlerinde yüz yüze yapılan görüşmeleri, zamanı ve kaynağı daha etkin kullanabilmek ve daha hızlı hareket edebilmek için online’a taşıdık. İş görüşme süreci olumlu tamamlanmış ve teklif yapmaya hazırlandığımız aday için profesyonel iş hayatından mutlaka 2 kişiyle referans araştırması yapıyor ve süreci öyle tamamlıyoruz. Mülakatta gözlemlediğimiz bazı noktaları, daha önce birlikte çalıştığı kişilerden duymak ve örneklerle desteklemek çok daha sağlıklı bir süreç oluşturuyor. İşverenin sadece kendisi için doğru kişiyi seçmediğini, işe alım sürecini yürüten profesyonellerin adaylar açısından da bir sorumluluk taşıdığını ve onlar adına da doğru bir karar olup olmayacağının sağ duyulu bir şekilde sorgulaması gerektiğini düşünüyoruz.