Çalışanlarını toplumsal fayda odaklı projelerde yer almaya teşvik eden ODAŞ, KAÇUV, TEGV, AFAD gibi sivil toplum kuruluşlarıyla yürütülen iş birlikleri ve gönüllülük çalışmalarıyla toplumsal dayanışmayı güçlendirirken, toplumun farklı kesimlerine de ulaşmayı başarıyor.
ODAŞ People Gönüllüleri Programı: Sosyal sorumluluk projelerine aktif katılım
ODAŞ’ın 2023 yılında hayata geçirdiği ve sosyal sorumluluk bilinciyle çeşitli toplumsal sorunlara çözüm üretmeyi amaçlayan geniş kapsamlı bir gönüllülük girişimi olan ODAŞ People Gönüllüleri Programı, gönüllülük kültürünü güçlendirmeye odaklanarak, çalışanların topluma fayda sağlayan projelerde yer almasına olanak tanıyor. ODAŞ People Gönüllüleri Programı, sosyal farkındalık yaratmanın yanı sıra ODAŞ çalışanlarının yeteneklerine ve kişisel tercihlerine göre diledikleri sosyal projede aktif olarak rol almasına yönelik çeşitlilik sunuyor. Bu kapsamda ODAŞ People Gönüllüleri; TOHUM Otizm Vakfı, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, KAÇUV, TEMA, TEGV, AFAD ve KEDV gibi birçok sivil toplum kuruluşu ile iş birliği yaparak eğitim, çevre, toplum gibi alanlarda sosyal projelerde aktif görev alıyor.
2024 yılında 6 farklı STK ile 2.709 gönüllülük saatine ulaşıldı
ODAŞ People Gönüllüleri Programı doğrultusunda yıl içinde gerçekleştirilen etkinliklerde önemli sosyal faydalar sağlandı. Çan2 Termik Santrali’nde düzenlenen etkinlikte, KAÇUV Umut Kafe tarihinde en yüksek bağış miktarına ulaşıldı. Hem genel merkez hem Çan2 Termik Santrali’nde yapılan etkinlikte KAÇUV’daki yaklaşık 87 çocuğun tedavi sürecindeki masraflarına destek olundu. 45. İstanbul Maratonu’nda ise TOHUM Otizm Vakfı için koşan 11 gönüllü, topladıkları bağışlarla vakıf tarihinde en yüksek bireysel bağış seviyesine ulaştı. 2024 yılında gerçekleşen 46. İstanbul Maratonu’nda ise 6 gönüllü KAÇUV adına bağış topladı. Gönüllülere su tasarrufu bilincini aşılamak amacıyla TEMA’nın Su Gönüllüsü Ol anketi duyuruldu ve eş zamanlı olarak pet şişe tüketimini azaltmak için de ofislerde cam mataralar dağıtıldı. Ayrıca, 23 Nisan’da depremden etkilenen çocuklara umut olmak adına 40 gönüllünün katılımıyla toplanan 3 koli oyuncak Kahramanmaraş’taki KEDV Anaokulu’na ulaştırıldı.
Ek olarak Kitap Bağışı Projesi kapsamında Çan2 Termik Santrali’nin yer aldığı Çanakkale’nin Çan İlçesi’nde açılan Köy Yaşam Merkezi’ne bağışlamak üzere kitap toplama kampanyası yürütüldü. Gönüllülerle birlikte yaklaşık 100 kitap gençlerin okuması için kütüphaneye ulaştırıldı.
Afet bilinci için sürekli hazır olma kültürü destekleniyor
6 Şubat'taki büyük depremde, ODAŞ bünyesindeki 100 kişilik gönüllü madenci ekibi enkaz altındaki vatandaşların kurtarılması için sahadaydı. Afet dönemlerinde hızlı, etkin ve bilinçli müdahalenin altı bir kez daha çizildi. Gelecekteki afetlere daha hazırlıklı olabilmek için Çan2 Termik Santrali’nde Arama Kurtarma Ekibi kuruldu, 47 gönüllü toplamda 80 saat eğitim alarak AFAD akreditasyon sürecine katıldı. ODAŞ’ın sürekli hazır olma yaklaşımı, toplumun afetlere karşı direncini artırmayı hedefliyor.
Gönüllülük projelerinde çeşitlilik ve kapsayıcılığı önemsiyoruz
ODAŞ’ın gerçekleştirdiği gönüllülük ve sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan ODAŞ Kurumsal İletişim Yöneticisi Yasemin Aydınlar, projelerimizi planlarken çalışanlarımızın yeteneklerine göre gönüllü olabilmeleri için çeşitliliğe ve kapsayıcılığa özen gösteriyoruz. Bu kapsamda 2024 yılında 12 farklı projeyi hayata geçirdik. Toplamda 2.709 gönüllü çalışma saatine ulaşarak, toplumun çeşitli kesimlerine dokunan anlamlı projeler gerçekleştirdik. Bu çalışmalar, gönüllülüğün şirket kültürümüzün bir parçası haline gelmesini sağladı ve bizi sosyal sorumluluk projelerinde öne çıkaran en önemli unsur oldu. Topluma katkı sağlama hedefimizle, sürdürülebilir ve kalıcı çözümler üreten projelerimizle sosyal sorumluluk anlayışımızı her geçen gün daha ileriye taşıyoruz” ifadelerine yer verdi.