ODAŞ’ın İnsan ve Kültür Politikasıyla Sabah Gazetesi'ndeyiz!

Sabah Gazetesi

“İnsan ve Kültür” Politikası ODAŞ’ı Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasına yerleştirdi!

Dinamik, çevik iş anlayışı, katılımcılığı ve iş birliğini teşvik eden çalışma kültürüyle ODAŞ, “Türkiye’nin En İyi İşverenleri-2024” listesinde bu yıl iki şirketiyle yer aldı. ODAŞ İnsan ve Kültür Direktörü İnci Arıkan, “Katılımcılığı teşvik eden, pozitif çalışma ortamını destekleyen ODAŞ kurum kültürü ile iş ortamını keyifli hale getiriyoruz. Çalışma arkadaşlarımızın oylarıyla gelen başarılar ise doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Günümüz iş dünyasında, çalışan deneyimine odaklanan ve işveren markasını öne çıkaran şirketler, yeni yeteneklerin en çok çalışmak istediği yerler arasında yer alıyor. Özellikle insan kaynakları alanında yeni jenerasyonların da istihdama dahil olmasıyla şirketler, genç yetenekleri çekmek, ellerinde olan yetenekleri ise korumak için “çalışan deneyimi” ve “insan” odaklı aktif politikalar uyguluyor.

Enerji, madencilik ve turizm sektörlerinin önde gelen şirketlerinden ODAŞ, çalışan deneyimi alanında katılımcı ve iş birliğine açık çalışma kültürüyle “Türkiye’nin En İyi İşverenleri” arasında yer alıyor. ODAŞ, enerjik, dinamik ve çevik iş yaklaşımıyla, iş yeri kültürü ve çalışan memnuniyeti konusunda global ölçekte hizmet veren Great Place to Work Enstitüsü (GPTW) tarafından her yıl gerçekleştirilen “Türkiye’nin En İyi İşverenleri-2024” listesinde bu yıl 2 şirketiyle yer aldı. ODAŞ bünyesindeki Suda Maden, çalışanlarının oylarıyla 50 – 99 çalışan sayısı kategorisinde listeye birinci sıradan dahil oldu. Suda Maden, 100 üzerinden 100 tam skor puanla, çalışanlarından “tam not” alarak ilk yılında listede zirveye yerleşti. ODAŞ Genel Merkezi de aynı listeye 26. sıradan girmeye hak kazandı.

Çalışan deneyimi odaklı politikalar

Bağımsız bir kuruluş olan GPTW tarafından çalışanlarla yapılan anket sonuçlarına göre ODAŞ’ı “Türkiye’nin En İyi İşverenleri” arasına koyan faktörlerin başında “İnsan ve Kültür Departmanı” aracılığıyla sunduğu “insan ve çalışan deneyimi” odaklı politikalar geliyor. ODAŞ, bu strateji kapsamında ilk olarak her çalışanın eşit ve gelişim odaklı deneyimi yaklaşımı benimsiyor. Bunun yanı sıra pozitif bir çalışma ortamında, onların mesleki gelişimlerini desteklemek, kadın ve erkek çalışanlara eşit kariyer fırsatları sunmak gibi ilkeleri temel alıyor.

ODAŞ kurum kültürü, değerleri ve vizyonu çerçevesinde bu iş ortamını daha keyifli ve öğretici hale getirecek programlar yürütüyor. Bu amaçla her açıdan daha sağlıklı bir yaşam kültürünü destekleyen “ODAŞ İyi Yaşam Hareketi”, motivasyonu artırıcı “Enerjik Bir Mola” gibi etkinlikler ile sosyal sorumluluk projelerinde gönüllülüğü teşvik eden katılımcı projeler hayata geçiriyor. ODAŞ genç ve dinamik ekibini bu sayede motive etmeyi amaçlıyor.

“Enerjik bir mola” ile pozitif çalışma ortamı yaratıyor

İş ortamında birlikteliği, yenilikçiliği vurgulamak ve çalışan iletişimini güçlendirmek amacıyla “Enerjik Bir Mola” etkinleri ODAŞ çalışanları tarafından büyük ilgi görüyor. Bu etkinliklerde öğretici atölyeler, eğitimler ve yarışmalar gibi motivasyon odaklı projelerle birlikte vakit geçiriliyor. Bu sayede hem ekiplerin iletişimi güçleniyor hem de birbirini tanımayan ekipler kaynaşma şansı buluyor. ODAŞ’ın farklı grup şirketlerinde eş zamanlı yürütülen “Enerjik Bir Mola” etkinlikleri iş ortamındaki iletişimi güçlendiren ve devamlı kılan bir yaklaşımla, adından da anlaşılacağı gibi aynı zamanda çalışanların günün stresi ve yorgunluğunu atmalarına yardımcı oluyor.

“ODAŞ İyi Yaşam Hareketi” aktiviteleriyle ise çalışanlar için sağlıklı beslenme ve farkındalık etkinlikleri düzenlenerek “iyi hissetme hali” destekleniyor. Ayrıca “Wellness Day” projesi kapsamında “Adım Yarışı” gibi etkinliklerle hem birliktelik kültürü destekleniyor, hem çalışanlar sağlıklı yaşama teşvik ediliyor.

“Katılımcılığı teşvik eden kurum kültürü oluşturuyoruz”

ODAŞ İnsan ve Kültür Direktörü İnci Arıkan, “Bu projelerle amacımız, çalışma arkadaşlarımızla düzenli olarak bir araya gelerek iş ortamındaki bağları güçlendirmek ve çalışan deneyimine olumlu bir katkı sunmak. Farklı şehirlerdeki şirketlerimizle de eş zamanlı yürüttüğümüz iç iletişim aktivitelerimizle ODAŞ kurum kültürünü yaymayı hedefliyoruz. Pozitif bir iş ortamını destekleyen bu etkinliklerin olumlu sonuçlarını alıyoruz. “Türkiye’nin En İyi İşverenleri-2024” listesinde bu yıl iki şirketimizde yer almamızın en önemli nedenini iletişim kanallarını her zaman açık tuttuğumuz, katılımcı bir çalışma kültürünü desteklediğimiz, birlikteliğe vurgu yaptığımız bu stratejiler oluşturuyor” diye konuştu.