Anadolu Export Maden Sanayi Tic. A.Ş. Uhdesinde Geliştirilmesi Planlanan Üretim Tesisi Hk.

Şirketimizin %96 oranında iştiraki konumunda olan Anadolu Export Maden Sanayi Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu, uhdesinde bulunan Kütahya ve Uşak bölgesindeki Yıldız Karaağaç altın ve gümüş ruhsatı için şu ana kadar gerçekleştirilmiş olan 4 Milyon ABD Doları yatırım harcamasına ilave olarak senelik 40.000 Ons Altın ve 315.000 Ons Gümüş işletme kapasitesine sahip olacak liç tesisi için öngörülen 23.1 Milyon ABD Doları tutarındaki ilave yatırım için, ilave sondaj ve  finansman çalışmalarının yapılmasına karar vermiştir. 

Grubumuz bilançosunda bulunan döviz risklerine karşın, söz konusu yatırım planlaması ile değerli metal madenciliğinden elde edilecek yıllık döviz geliri, güncel 1.310 ABD Dolar/Ons Altın ve 15,6 ABD Dolar Ons/ Gümüş kurları dikkate alındığında toplam 57,3 Mn ABD doları olarak öngörülmekte olup, Çan-2 Termik Santrali'nden elde edilecek döviz bazlı yıllık  gelirler ile birlikte Grubun toplam yıllık döviz geliri 121,3 Mn- 127,7 Mn ABD doları seviyesine ulaşması öngörülmektedir.

Anadolu Export bünyesinde şu ana kadar yapılmış olan yatırım harcamaları özkaynak ile gerçekleşmiş olup, bundan sonra planlanan harcamalar yatırım finansman harcamaları olarak gerçekleşecektir.

 

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.