Çan2 Termik A.Ş. (CANTE) Pay Satış İşlemi Hakkında

Şirketimizin %66,64 oranında pay sahibi olduğu ve bağlı ortaklığı konumundaki Çan2 Termik A.Ş.'ye ait 41.000.000 adet hissesinin toplam 721.986.600 TL değerindeki pay satışı borsada bugün gerçekleştirmiş olup, elde edilecek kaynağın tamamı sermaye avansı olarak Çan2 Termik A.Ş.'ye aktarılacak ve tüm kaynak Çan2 Termik A.Ş' nin Yapı Kredi Bankası ve Halkbank konsorsiyumunun erken borç ödenmesinde kullanılacaktır. Böylece bugün, 24.07.2023 ve 21.07.2023 tarihlerinde gerçekleştirilmiş olan pay satışı işlemi ile birlikte toplam 2.335.792.400 TL değerinde hisse satışı yapılmış olup elde edilecek kaynağın tamamı erken borç ödemesinde kullanılacaktır.

 

İlgili işlemlerle birlikte borç kapama bugün itibariyle başlanacak olup yüklü miktarda Euro satın alma süreçleri çerçevesinde 3 gün içinde tamamlanması beklenmektedir.

 

Enerji sektörü uzun vadeli güvenilir gelir oluşturan sektörel avantajlı yapısının yanı sıra, bu geliri oluşturan yatırımlar büyük krediler ve kur riskleri oluşturmaktadır. Bu çerçevede enerji şirketlerinin borç yapısı yapısal bir sonuçtur. Gerçekleştirilmiş olan hisse satışlarındaki amaç, sektörel avantajımızı koruyarak, sektör oyuncularından ayrışmak ve borç yükünden tamamıyla şirketin arıtılmasını hedeflenmektedir.

 

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

 

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.